Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: نظام حسابداری تعهدی در دانشگاه فنی وحرفه‌ای اجرایی شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه فنی و حرفه ای، غلامرضا زمانی، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه فنی و حرفه‌ای در خصوص استقرار نظام حسابداری تعهدی در دانشگاه با عنوان اینکه حسابداری تعهدی در وهله اول یک تکلیف قانونی است اظهار داشت: در پی تصویب قانون برنامه پنجم و ششم توسعه کشور و الزام دولت و به تبع آن وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جهت محاسبه بهای تمام شده خدمات و همچنین بودجه ریزی بر مبنای عملکرد تغییر نظام مالی دانشگاه‌های سراسر کشور در دستور کار قرار گرفته است و در اکثر دانشگاه‌های کشور پیاده سازی شده که در همین راستا دانشگاه فنی و حرفه‌ای از ابتدای سال جاری برای دستیابی به این تغییر اقداماتی را انجام داده است که انجام این اقدامات نقطه آغازین تحولی عظیم در نظام مالی دانشگاه محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیأت رییسه دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اشاره بر اینکه حسابداری نقدی، روش حسابداری است که اساس آن بر دریافت و پرداخت وجه نقد استوار است افزود: در این سیستم هرگونه تغییر در وضعیت مالی سازمان، مستلزم مبادله وجه نقد است و درآمد‌ها زمانی شناسایی و در دفاتر ثبت می‌شوند که وجه نقد آن‌ها دریافت شود و هزینه‌ها زمانی شناسایی و در دفاتر ثبت می‌شوند که وجه آن‌ها به صورت نقد پرداخت گردد.

زمانی ادامه داد: در نظام حسابداری تعهدی، درآمد‌ها در زمان تحقق در دفاتر حسابداری ثبت می‌گردند. در این مبنا، زمان تحصیل یا تحقق درآمد، هنگامی است که درآمد به صورت قطعی مشخص می‌شود یا بر اثر ادامه خدمات حاصل می‌شود لذا زمان تحصیل یا تحقق درآمد در شناسایی و ثبت درآمد اهمیت دارد. همچنین در این مبنا، زمان شناسایی و ثبت هزینه ها، زمان ایجاد و یا تحقق هزینه هاست و زمانی که خدمتی انجام می‌شود معادل بهای تمام شده خدمت انجام یافته، بدهی قابل پرداخت ایجاد می‌شود.

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه فنی و حرفه‌ای با عنوان اینکه در نظام حسابداری تعهدی هزینه فایده مشخص می‌شود تصریح کرد: با اجرای روش حسابداری تعهدی هر گونه فعالیت مالی از قبیل: درآمد و هزینه در زمان تحقق، تعهد و ثبت می‌شود و این اقدام از کوچکترین جزء هزینه و درآمد شروع می‌شود.

وی گفت: در این روش صورت‌های مالی، صورت درآمد و هزینه، ترازنامه، صورت گردش جریان وجوه نقد در پایان سال به عنوان مشخصه‌های یک سیستم پویا به نمایش گذاشته می‌شود پس جهت تهیه و تنظیم صورت‌های فوق باید هر نوع فعالیت مالی و هر نوع رویدادی را ثبت تا پس از آن گزارش‌های مدیریتی تهیه شود که این خود نشان دهنده ارتقا سیستم مالی و شفافیت بهتر در ارائه اطلاعات به مدیران است.

زمانی با عنوان اینکه مدیریت، فرایند تصمیم گیری می‌باشد و تصمیم گیری نیازمند اطلاعات است خاطر نشان کرد: از میان اطلاعات گوناگونی که مدیران برای اخذ تصمیمات خود به آن نیازمندهستند اطلاعات مالی و گزارش‌های عملکردی جایگاه ویژه‌ای دارد چرا که اکثر قریب به اتفاق تصمیمات مدیران مستقیماً آثار و پیامد‌های مالی به همراه داشته که به تبع آن، وضعیت مالی دانشگاه را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: بنابراین اطلاعات مالی و حسابداری ابزار ارزشمندی جهت تصمیمات مربوط به تأمین، تخصیص و کنترل منابع اقتصادی، در اختیار مدیران قرار می‌دهد، لذا ارائه گزارش‌های عملکردی مقایسه‌ای از طریق اجرای روش حسابداری تعهدی قابل محاسبه است و می‌توان به عنوان یک مبنای اساسی در مراکز سراسر کشور که چگونه درآمد‌ها و هزینه‌های خود را افزایش یا کاهش دهند، مورد استفاده قرار گیرد، و به همین دلیل این گزارش‌ها می‌تواند در تصمیم گیری‌های اجرایی به مدیران کمک نموده تا آنان نسبت به وضعیت موجود اظهار نظر و عمل کنند.

 زمانی با ابراز خرسندی از پیشنهاد استقرار حسابداری تعهدی از بدنه کارشناسی دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اشاره بر اینکه هر نوع تغییری باید از درون سازمان شکل بگیرد اظهار داشت: بنا داریم یک هسته فکری از کسانی که برنامه ریز و سیاست گذاراین امر مهم بوده اند تشکیل دهیم در همین راستا از دکتر سحابی ذیحساب و مدیرکل امور مالی سابق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که تجربه خوبی در اجرای این نظام و اصلاح فرآیند این سیستم دارد دعوت به همکاری کرده ایم که با استفاده از تجربیات موفق ایشان بتوانیم گام بزرگی در تحقق نظام مالی دانشگاه برداریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه فنی و حرفه ای معاون مالی و اداری حسابداری تعهدی نظام مالی دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۰۸۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح هفتمین نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان فنی و حرفه‌ای

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مؤمنی پیش از ظهر یک شنبه در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه کار و هفتمین نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: توان مجموعه فنی و حرفه‌ای در حوزه مهارتی باید بالا رود.

وی با اشاره به اینکه هدف ما این است که دانشجویان یک نیرو پرتوان و مهارتی از دانشگاه فارغ التحصیل شوند گفت: مسئولیت ما روز به روز در قبال دانشجویان سخت‌تر می‌شود و امید است بتوانیم از این مسئولیت به خوبی عبور کنیم.

مؤمنی با بیان اینکه باید بتوانیم زمینه‌هایی را فراهم کنیم که دانشجویان فارغ التحصیل بعد از خروج از دانشگاه شاغل شوند گفت: با ۱۳ مجموعه صنعتی تفاهم نامه‌هایی را منعقد کرده‌ایم که تعداد زیادی از دانشجویان بعد از فارغ التحصیل شدن بتوانند مشغول به کار شوند.

وی با تاکید بر اینکه مرکز رشد دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان به تصویب وزارت علوم رسید گفت: وظیفه دانشگاه فقط آموزش نیست بلکه دانشجویان مهارت هم باید فرا گیرند.

مؤمنی با اذعان بر اینکه در ارتباط با دانشگاه باید اتفاقاتی رقم بخورد که منجر به شغل دانشجویان در آینده شود اظهار کرد: در محتواهای درسی تغییرات زیادی ایجاد می‌شود و در حال حاضر ۴۰ درصد واحد عملی و ۶۰ درصد تئوری است و مجوزهای لازم برای ۲۰ درصد تغییر در سر فصل دروس را گرفته‌ایم.

وی با اشاره به افتتاح نمایشگاه توانمندی‌ها اذعان داشت: این نمایشگاه در دو سال یک بار در استان اتفاق می‌افتد و امسال به بهانه ۵۰ سال تأسیس فنی و حرفه‌ای در چهارمحال و بختیاری این نمایشگاه برگزار می‌شود.

مؤمنی یادآور شد: این نمایشگاه با مشارکت دانشکده فنی و حرفه‌ای و آموزشکده استان، امور صنفی، دستگاه‌های اجرایی، سپاه و استانداری راه اندازی شده است.

وی خاطر نشان کرد: هدف از برپایی این نمایشگاه آن است که محتواهای آموزشی را انتقال دهیم، دستاورد دانشجویان به نمایش گذاشته شود و در انتها بتوانیم از اقدامات آنها در مجموعه استفاده کنیم.

مؤمنی بیان داشت: ۳۰ غرفه در این نمایشگاه دایر است که یکی از آنها تخصصی مرکز نوآوری و شکوفایی است.

وی افزود: محصولات برخی از دانشجویان که در سال گذشته اختراع شده و تاییدیه را گرفته است امسال به فروش می‌رسد که این امر برای اولین بار و با حمایت ۷ مجموعه رقم خورده است.

کد خبر 6097180

دیگر خبرها

  • رشته شیلات به رشته های تحصیلی محقق اردبیلی افزوده می شود
  • ساخت ۱۲۸ هزار مسکن مهر بدون آورده متقاضیان+ فیلم
  • کمبود یک هزار عضو هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای
  • تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل
  • اعلام نتایج آزمون استخدامی دانشگاه فرهنگیان
  • افتتاح هفتمین نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان فنی و حرفه‌ای
  • ۲۰ شرکت برتر تولید کننده تسلیحات نظامی در سال ۲۰۲۴؛ از Rheinmetall تا Leonardo
  • معادله تورمی بازدهی سهام
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • بهترین نرم افزار حسابداری برای فروشگاه زنجیره ای