Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ به نقل از وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در پنجمین کنفرانس ملی پژوهش‌های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری گفت: ما مهندسان در موقعیتی هستیم که باید ارزیابی مناسبی از نظام اجرایی ساختمان در ایران اعم از نظام فنی و اجرایی کشور و نظام مهندسی و کنترل ساختمان داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: نیاز داریم تا در حوزه مهندسی تغییرات ساختاری ایجاد کرده و باید به این نکته توجه کنیم که هرگونه تغییر ساختاری نیاز به اجماع دارد و باید بر مبنای این اجماع انجام شود.

عضو کابینه دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه اجماع در ایران دشوار است، گفت: مشکلی که ما در ایران در حوزه مهندسی داریم مربوط به پذیرش مسئولیت حرفه‌ای است.

او افزود: آیا یک مهندس مسئولیت حرفه‌ای اقدامات خود را می‌پذیرد؟، آیا سیستم مهندسی در ایران اجازه می‌دهد مهندس مسئولیت حرفه‌ای خود را بپذیرد؟، چرا ما در یک وضعیت نسبتا ممتنعی در حوزه مهندسی قرار داریم؟

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ما مهندسان که معادلات ریاضی را حل می‌کردیم در حال حاضر با معادله گنگی در حوزه طراحی، اجرا، نظارت مواجه هستیم، به همین دلیل ضرورت دارد تا نظام فنی و اجرایی کشور و همچنین نظام مهندسی و کنترل ساختمان را مورد بازنگری قرار دهیم.

او با تشریح وضعیت فعلی نظام فنی و اجرایی کشور افزود: در نظام فنی و اجرایی کشور از مرحله تایید صلاحیت که شامل تایید صلاحیت مشاور، پیمانکار، ناظر تا تحویل محصول و بهره‌برداری با یک سیستم بوروکراتیک روبرو هستیم که کار را ارجاع می‌دهد، صلاحیت را تشخیص می‌دهد و نظارت می‌کند. هر بنگاهی که می‌خواهد صلاحیتی بگیرد به سازمان برنامه و بودجه می‌رود و درخواست صلاحیت می‌کند که در سیستم اداری بسته به درخواست صلاحیت به آن فرد صلاحیت داده می‌شود.

آخوندی ادامه داد: حال اگر در این زمینه اشتباه یا تخلفی صورت گیرد، ریسک اشتباه را در نظام فنی و اجرایی چه کسی می‌پذیرد؟ هم‌اکنون اینگونه است که اگر تخلف، ثابت شود به عنوان تخلف اداری محسوب می‌شود در حالی که نتیجه تخلف در طراحی میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد که در بحث نظارت و اجرا نیز با این مشکلات روبرو هستیم.

او وضعیت فعلی ارجاع کار به نظام فنی و مهندسی را در ادامه سخنان خود تشریح کرد و گفت: در سیستم طراحی مهندس طراح در دفتر مهندسی شروع به طراحی می‌کند، سوال اصلی این است که این مهندس تا چه میزان حق اعمال مهندسی دارد؟ آیا مسئولیت وی فقط در حد آیین‌نامه‌ها است؟

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اگر به یک مورد پیچیده ای برسیم که آیین نامه ها کفایت نکنند یا مهندس راهکاری برای حل مشکل پیدا کند، آیا مهندس بر اساس قانون، می تواند قضاوت کند؟ مسلما در قانون فعلی پاسخ منفی است. بنابراین ابتکار و نوآوری کجا جای دارد؟

آخوندی با تاکید بر اینکه اگر نظام تجویز دارای اشکالاتی باشد، راه کاری برای برون رفت از آن وجود ندارد، در حوزه ارجاع کار نیز مشکلات و چالش ها را تشریح کرد و گفت: در ارجاع کار چه در حوزه پیمانکاری، چه مهندسی، چه ارجاع اساس فعالیت و اقدامات بر اساس یکسری مدارک اداری و مراحل بوروکراتیک کارها انجام می شوند و رقابت نیز بین کسانی است که دارای مدارک بوروکراتیک هستند.

او در ادامه، یادآور شد: هنگامیکه کار ارجاع شد، اگر نتیجه منجر به کیفیت محصول نهایی مهندسی نشود و در عمل محصول نهایی فاقد کیفیت باشد مانند آنچه در زلزله اخیر در کرمانشاه شاهد بودیم که هیچیک از ساختمانهای درمانی کارآیی لازم را نداشتند، تضمین محصول نهایی که در این حوزه ساختمان است را چه کسی می پذیرد؟

این مقام سیاستگذار ارشد حوزه مسکن و ساختمان کشور گفت: مشکلی که در نظام فنی- اجرایی داریم این است که از مرحله تایید صلاحیت تا اجرا، نظارت و بهره‌برداری، اساسا سیستم بر اساس مسئولیت حرفه‌ای بنیان‌گذاری نشده است بلکه بر اساس کار بوروکراتیک طراحی شده است که این آفتی است که باید در صدد حل آن برآییم.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: پیشنهاد جناب آقای خرم مبنی بر اینکه نظارت نوبه ای باشد نیز دارای اشکالاتی است زیرا نظارت نوبه ای و تصادفی نظارت صحیحی نیست.

آخوندی با تاکید بر اینکه مشکل نظام فنی- اجرایی کشور به شکل بنیادین در حوزه طراحی تا اجرا و بهره‌برداری و مهندسی اصولا نظام تجویزی است، گفت: در مهندسی دو سیستم داریم که شامل سیستم عملکردگرا و سیستم تجویزی است. در نهایت مهندس باید مسئولیت حرفه ای آنچه را که اجرا می کند، بپذیرد.

او ادامه داد: در سیستم تجویزی، مهندس می گوید که موظف است تا فرآیندی را رعایت کند که برای وی بر اساس قانون و آیین نامه ها تعریف شده است و نتیجه اش که محصول نهایی است را نمی پذیرد. در حالیکه اگر نتیجه و محصول نهایی آن بیمارستانی باشد که در زلزله کارآیی نداشته باشد این نظام مسئولیت پاسخگو نیست، زیرا محصول نهایی کارآیی ندارد.

لزوم تغییر موقعیت از سیستم تجویزی به عملکردی در حوزه نظام مهندسی ساختمان و نظام فنی- اجرایی کشور

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: بنابراین اشکال کار بنیادین در پذیرش مسئولیت حرفه‌ای مهندسی است و باید به این سمت برویم که در بنیاد سیستم و نظام فعلی که مسئول محصول نهایی را نمی پذیرد، شک کنیم. به همین دلیل باید از سیستم تجویزی به سمت سیستم عملکردی متمایل شویم.

آخوندی همچنین گفت: مهم نسیت که مهندس پایه چند دارد بلکه مهم آن است که مسئولیت کاری را که به وی ارجاع شده ست بپذیرد و برای این منظور باید ریسک مسئولیت خود را به فردی حقوقی که بیمه است منتقل کند و باید مسئولیت حرفه ای خود را در قبال کاری که انجام می دهد بپذیرد.

عضو کابینه دولت دوازدهم تاکید کرد: قطعا صلاحیت مهندس را باید بیمه تضمین کند نه یک کارمند و اصولا باید صلاحیت با قدرت پذیرش مسئولیت حرفه ای همراه باشد که این نظام عملکردی است که باید جایگزین نظام تجویزی شود و اینکار با اجماع به سرانجام خواهد رسید.

وزیر راه و شهرسازی با یادآوری این مطلب که هم اکنون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مانند نظام فنی- اجرایی کشور با آشفتگی‌ها و معضلاتی جدی روبه‌روست، گفت: نظام مهندسی و کنترل ساختمان وضعیت آشفته تری نسبت به نظام فنی – اجرایی کشور دارد و توزیع مسئولیت در آن بیشتر مشهود است که متاسفانه هیچیک از دست اندرکاران فعالیت مهندسی مسئولیت محصولی را که ارایه می دهند، نمی پذیرند.

او خاطرنشان کرد: مشکلات در حوزه نظام مهندسی و کنترل ساختمان از آنجا شروع شد که به طراح ساختمانی اعلام کردند که برود و برای طرحی که ارایه می دهد، ۲۰ تا ۳۰ امضا بیاورد. مگر می شود یک ساختمان را ۲۰ نفر طراحی کرده باشند و از روز نخست نیز واضح بوده که این یک کار وارونه ای است.

آخوندی ادامه داد: در نظارت نیز همینگونه است و می گویند که محدوده نظات مشخص است در حالیکه در نظارت لیستی وجود دارد که پای آن را باید ۵۰ نفر امضا کنند. آیا می شود در یک پروژه، ۵۰ مهندس، پروژه را نظارت کنند. معلوم است که این بنیان وارونه ای دارد.

این مقام مسئول در حوزه سیاستگذاری مسکن و شهرسازی افزود: می گویند می خواهند با اینکار اشتغال ایجاد کنند و توزیع کار داشته باشند، آیا از روش نادرستی که هم اکنون مرسوم است کار حرفه ای و مهندسی بیرون می آید؟، آیا از این سیستم می توانیم ارتقای مهندسی را خواستار باشیم؟. معلوم است که محصولی باکیفیت از این روند معیوب حاصل نخواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی همچنین گفت: سازمان های نظام مهندسی و کنترل ساختمان استان ها می خواهند کنترل مضاعف کنند که به قول علما این اول قصه است. آیا سازمان نظام مهندسی وظیفه کنترل مضاعف دارد؟، آیا سازمان می تواند مسئولیت حرفه ای کار مهندسی را قبول کند؟

آخوندی تصریح کرد: بر اساس قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، سازمان نظام مهندسی و کنترل ساختمان انجمنی حرفه ای است که برای تنظیم و تنسیق امور مهندسان تاسیس شده است. مگر سازمان می تواند مسئولیت حرفه ای بپذیرد که می خواهد کنترل مضاعف هم داشته باشد؟

وظیفه کنترل مضاعف بر ساختمان‌ها برعهده شهرداری‌هاست

او ادامه داد: بنده چندین سال عضو هیات‌مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بودم. بر همین اساس نیز می گویم که کنترل مضاعف بدین معناست که هیات‌مدیره سازمان اگر اتفاقی در هر نقطه از کشور در حوزه ساخت و ساز رخ دهد را باید بر اساس این گفته که می خواهد کنترل مضاعف داشته باشد باید بپذیرد. چگونه هیات مدیره نظام مهندسی ساختمان استان می تواند مسئولیت کنترل مضاعف را بپذیرد؟

آخوندی تاکید کرد: اساسا وظیفه کنترل مضاعف در ساختمان های شهری برعهده شهرداری است.

منبع: مهر

401

وزیر راه و شهرسازی دولت عباس آخوندی دولت دوازدهم اشتغال

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۳۰۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره خودرو اکستریم VX

درباره خودرو اکستریم VX

اکستریم، نامی که در دنیای خودروسازی با تنوع و قدرت شناخته می‌شود. با بیش از 500 تامین‌کننده از سراسر جهان، این برند به‌عنوان یکی از پیشگامان در تأمین قطعات و سیستم‌های متنوع خودرو شناخته می‌شود. برندهای معتبری چون بوش، ZF، آیسین، جانسون کنترل، و بورگ وارنر به عنوان همکاران اصلی اکستریم در تولید خودروهایش مطرح هستند.

یکی از نخبه‌ترین مدل‌های اکستریم، خودروی VX است. این خودرو با موتوری 2 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ و گیربکس 8 سرعته اتوماتیک آیسین، از توانایی‌ها و امکانات فنی بی‌نظیری برخوردار است. موتور این خودرو توانایی تزریق مستقیم سوخت GDI را داراست، که با این ویژگی، توانایی تولید 261 اسب‌بخار قدرت و 400 نیوتن‌متر گشتاور را ارائه می‌دهد. نیروی تولیدی این موتور توسط گیربکس 8 سرعته اتوماتیک آیسین ژاپن به‌صورت دائمی به تمام چهار چرخ انتقال می‌یابد. جالب است بدانیم که این گیربکس در برخی از خودروهای معروف جهانی، از جمله ب ام و X2، لکسوس RX350 و لکسوس LX570 نیز به‌کار رفته است.

نگاهی به برخی از امکانات دوربین‌ 540 درجه سقف پانورامیک سیستم فرمان صوتی شارژر بی‌ سیم (وایرلس) تنظیم برقی صندلی‌ های عقب تهویه دوکاناله اتوماتیک دریچه تهویه ردیف عقب سیستم کنترل کشش و سیستم کنترل پایداری کروز کنترل تطبیق‌ پذیر رانندگی نیمه‌ خودران رادار خطی و رادار نقطه کور سیستم صوتی Lion melody نوربالای خودکار ترمز پارک برقی سیستم اتوهلد و ترمز پارک برقی سنسور نور و باران کنترل حرکت در سربالایی رادار تابلو خوان تنظیم حالت رانندگی صندلی های برقی جلو آینه الکتروکرومیک سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی تریم چرم داخلی ماساژور صندلی 9 حالته

نمای خارجی اکستریم VX

طراحی این خودرو به طرز چشمگیری تغییر کرده و الگوهای جدیدی در ظاهر آن به کار گرفته شده است که شامل :

طراحی جلو پنجره کرومی  طراحی جلو پنجره X شکل رینگ بیست اینچی طرح الماس دریافت امتیاز پنج ستاره ایمنی C_NCAP

نمای داخلی اکستریم VX

در طراحی کابین لوکس این خودرو 7 نفره سعی شده از باکیفیت ترین متریال ها جهت رفاه سرنشینان استفاده گردد.

طراحی چوب درپوش کشویی کنسول وسط پوشش فلزی بلندگو پوشش چرم کابین طیف نور پردازی متنوع صندلی های راحت با قابلیت شخصی سازی هد آپ همسطح با داشبورد

امکانات رفاهی دستیار صوتی 7حالت رانندگی ( اسپرت، اقتصادی، استاندارد، آفرود، شنی، گل و لای، برف) بلندگوهای پشت سر راننده شارژر وایرلس دوگانه 50 وات تکیه گاه ساق پا صندلی سرنشینان  سیستم رایحه افشانی با قابلیت شخصی سازی دکمه های لمسی فرمان سیستم خودران فعال سیستم دستیار پارک خودکار دوربین 540 درجه با کیفیت HD 26 رادار همیار راننده ( ADAS ) 5 مدل ماساژ در سه حالت 

مشخصات فنی موتور

اکستریم VX دارای یک موتور قدرتمند 2 لیتری 4 سیلندر 16 سوپاپ توربو شارژ می باشد که قادر به تزریق مستقیم سوخت GDI بوده که قادر به تولید 261 اسب بخار قدرت و 400 نیوتون متر گشتاور است و همچنین شتاب حداکثر سرعت آن 9.4 ثانیه ثبت شده است.

قابل ذکر است این موتور یکی ار قدرتمندترین موتورهای 2 لیتری در دنیا است که سیستم توربو شارژ این موتور ساخت شرکت آمریکایی  HONEYWELL می باشد.

نیروی تولیدی این موتور توسط گیربکس 7 سرعته اتوماتیک ساخت آیسین ژاپن می باشد که این گیربکس در برخی از خودروهای معروف جهانی، از جمله ب ام و X2، لکسوس RX350 و لکسوس LX570 نیز به‌کار رفته است.

رادارهای ایمنی همیار راننده

اکستریم VX دارای 26 سیستم همیار هوشمند راننده شامل 12 رادار بوده که بیشتر از تمامی خودروهای داخل ایران بوده که رانندگی را برای شما آسوده تر و ایمن تر می نماید که به برخی از آنها اشاره می نماییم.

ترمز اضطراری خودکار هشدار برخود از جلو و عقب  ترمز ترافیک تقاطع جلو تشخیص نقطه کور کمک تغییر بین لاین دستیار ترافیک و پارک خودرو

امکانات و تجهیزات

10 کیسه ایمنی هوا (ایربگ راننده، ایربگ سرنشین جلو، ایربگ زانویی راننده، دو ایربگ پرده ای ماشین سرتاسری از جلو تا عقب، ایربگ مرکزی بین 2 صندلی جلو، 2 ایربگ جانبی صندلی های ردیف دوم، 2 ایربگ جانبی صندلی ردیف جلو)

سیستم صوتی Lion melody  گرم کن فرمان دو حالته دسته دنده پشت فرمان  مجهز به نویزگیر صدای موتور صفحه نمایش تریپلکس سرتاسری

 

انتهای رپرتاژ آگهی/ 

 

دیگر خبرها

  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده بودند
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • درباره خودرو اکستریم VX
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان